Wie ben ik?

Ik heet Sanne Augustynen. Ik ben een mama met twee kinderen, Jitske en Warre Lambregts en ik ben op 5 September van dit jaar 2 jaar getrouwd met mijn echtgenoot Yannick Lambregts. Ik woon in Turnhout, een stadje in de provincie antwerpen in België.

Na What the healt

Gisterenavond heb ik een film gezien: WHAT THE HEALTH.

Ik denk dat die film de laatste drup voor mij was om om te schakelen. Het gaat er mij niet meer over ‘dat het zielig is voor de dieren’; moest dat écht mijn overtuiging zijn zou ik al jaren vegetariër zijn. Dat ben ik niet, maar ik kan met trots zeggen dat vandaag mijn eerste vegan dag er wel opzit.

Waarom ik het nu doe, waarom na deze film? Wel, ik kan gewoon niet meer achter de vlees,- en zuivelindustrie staan. Dat is de voornaamste reden. De andere is het nieuws. ‘s Ochtends als ik op tijd uit m’n bed geraak kan ik rustig alleen ontbijten. Dan kijk ik naar het laatavond nieuws. Het is altijd hetzelfde laatste tijd: branden, branden, branden. Als er dan regen valt valt er zoveel in een keer dat de bodem het niet aankan en zijn er overstromingen.

Wij hebben pas een huis verbouwd en ik vind het enorm erg dat het budget op was voor een regenwaterput te plaatsen. Dus ik gebruik ook nog perfect drinkbaar water voor het sanitair, voor mijn plantjes in de tuin.

Ik kan er toch niets aan veranderen

Het nieuws geeft me een gevoel dat ik tekort schiet om voor mijn kinderen een betere wereld te creëren. Maar dan ga je verder kijken als het gevoel van: ‘Ik kan hier toch niets aan veranderen’. Dan ga je kijken naar wat de oorzaak is van ‘the global warming’. Bijna iedere eindconclusie die je kan maken van elke studie komt neer op consumptie.

Dat water dat ik gebruik voor mijn tuin en sanitair valt in het niets met de hoeveelheid water die ik verbruik door het eten van vlees en zuivelproducten.

Daarom vegan

De reden waarom is dus meer dan mijn persoonlijke gezondheid.
Ik start hiermee voor een steentje bij te dragen aan een gezondere planeet.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *