Dag 1 uit mijn vegan leven

Ik weet dat het niet mee gaat vallen. Het vlees voor mij persoonlijk gaat wel lukken. Maar ik ben dol op kaas. Oude, jonge, belegen, van koeien, geiten of schapen. Ik zou het ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds kunnen eten. Geloof me, ik heb het meermaals gedaan. Dus, vandaag start ik. Totaal niet voorbereid.

‘s ochtends

Heb ik wel voldoende in huis om te kunnen starten? Wat ga ik eten, normaal begint mijn dag met een getoaste boterham met kaas en een kop koffie met een goeie scheut melk. Vaak ook nog een yoghurt of een appelsien. Daar schiet nu enkel de appelsien en zwarte koffie van over. Ik heb nog geen idee over het brood, daar wordt ook vaak eieren en melk(poeder) voor gebruikt dus dat ga ik laten voor de zekerheid.

Alpro Soya vanille pudding in een kop met havervlokken en rozijntjes dan maar.

Dat is lekker, dat neem ik deze middag ook. Voor tussendoor neem ik 2 appels mee.

‘s middags

Hetzelfde als ‘s ochtends en deze voormiddag heb ik ipv een appel een handvol wasabi noten gegeten die mijn collega aan het delen was.

‘s avonds.

ondertussen ben ik naar de winkel geweest en heb ik van elk soort alternatieve melk die ze hebben in de carrefour er 1 gekocht. Havervlokken, Soja, kokos, ongesuikerd, met mokka smaak, choco (toegegeven, dat is voor de zoon), aardbeien en bessen (dat is voor de dochter). Want zwarte koffie smaakt toch niet zo lekker. Ik heb er ook ineens wat vleesvervangers bijgehaald. Want een volledige plantaardige maaltijd gaan in het begin nog moeilijk zijn lijkt me.

Ik heb volgende klaargemaakt:

Kokosrijst (basmatirijst gekookt in een scheutje water en een blik kokosmelk, met een puntje rode peper), met gekookte broccoli (ik kook ook de stronkjes, die zijn echt heel lekker). Na de broccoli kort te koken, heb ik ze gewokt met wat uien, gember en 2 tenen look.

Als vleesvervanger heb ik een veggie burger van carrefour erbij gedaan met quinoa, bulgur, tomaat, paprika en basilicum. Persoonlijk heb ik na het serveren over de kokosrijst nog wat ketjap gedaan. Mijn man lust dat niet dus ik heb ik het apart gehouden voor hem. Voor hem heb ik rundergehakt klaargemaakt om erbij te eten. De kindjes hebben niet meegegeten.

Dat was het moment dat ik het aan mijn man heb verteld. Dit is voor jouw en dit is voor mij.

Wel, ik wil je steunen en meedoen. Zalig, dat had ik niet verwacht.

Dus vanaf morgen zijn we hier al met twee. Ik weet niet niet in hoeverre dat ik de kinderen wil betrekken. We zullen zien.

Voor die zin in snacks vanavond heb ik in elk geval ook wat nootjes voorzien.

Ik ga niet elke dag zo’n uitgebreid verslag schrijven als vandaag. Mijn bedoeling is om uiteindelijk een volwaardige website rond veganisme op te bouwen waar je centraal recepten kan vinden en delen in het nederlands, want ik vond dat er nogal veel engelstalige website waren.

Dus hierbij eentje met lokale informatie,
wens me succes en tot morgen.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *