Roggedrankje
Roggedrankje

Roggedrankje

  , , ,     

januari 16, 2018

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 1,3 l

Ingredients

250 gr Roggekorrels

Weekwater

1,3 l Water

Directions

1Spoel de roggekorels overvloedig en laat ze 10 uur weken.

2Laat de korrels 2 dagen kiemen in een ontkiemingsbad en spoel ze tweemaal per dag met helder water.

3Spoel de gekiemde granen overvloedig en doe ze in de blender met het water.

4Mix voor min. 5 minuten met een puls functie.

5Giet door een zeef in een kan.

6Drink meteen of bewaar voor maximum 2 dagen in de ijskast.

7Je kan de pulp nog gebruiken voor cake of brood mee te bakken.

Roggemelk is lichtzoet van smaak. Het bevorderd de darmtransit en verdunt het bloed. Rogge is rijk aan vitamine B en verminderd de effecten van stress.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.