Kikkererwten melk
Kikkererwten melk

Pindamelk

  , , ,   

januari 17, 2018

  • Prep: 8 hrs
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 1,3 l.

Ingredients

120 gr gepelde pindanoten (natuur)

weekwater

1,3 l mineraal, bron of gefilterd water

Directions

1Spoel de pindanoten overvloedig en laat ze 10 uur weken.

2Giet ze de volgende dag af en doe het weekwater weg.

3Spoel opnieuw.

4Doe de pindanoten in de blender met het water en blendt voor minstens 3 minuten.

5Giet de melk door een zeef in een kan.

6Drink meteen of bewaar afgesloten in de koelkast.

Pindamelk is rijk van smaak. Heerlijk in smoothies, coctails en sauzen. De pindanoot heeft anti-microbiële eigenschappen en geeft snel een verzadigd gevoel. De pinda is gezond voor hart- en bloedvaten en zou de groei van gezonde botten bevorderen. Let op als je deze melk verwerkt in gerechten. Mensen met een pinda allergie kunnen al bij zéér lage dosissen reageren.

Meer weten over de gezonde eigenschappen van de Pinda? Lees meer op de notenspecialist.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.