Oosterse frisse rijstsalade (pittig)

      

december 20, 2017

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

335 gr Zilvervliesrijst

5 cm Gember

1 stuk(s) Rode peper

1 stuk(s) Limoen

4 stuk(s) Sojasaus

1 stuk(s) Komkommer

2 stuk(s) Rode paprika

250 gr Gele cherrytomaten

1 stuk(s) Mango

120 gr Pinda's

16 stuk(s) Bieslook (sprieten)

4 el Zonnebloemolie

2 tl Ahorn siroop

Peper en zout naar smaak

Directions

1Kook 1,2l ( 300 ml/persoon) water met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af. Roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen. (Let op, we gebruiken een beetje van het kookvocht voor de dressing)

2Schil ondertussen de gember en snijd fijn Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd fijn Was de limoen grondig, rasp de schil (let op dat je geen wit hebt) en pers het sap uit.

3Maak de dressing van: - sojasaus, - een 2 el limoensap - 2 tl limoenrasp, - de rode peper, - gember - zonnebloemolie, - ahorn siroop - 1 tl kokend water van de rijst. Roer dit in een kommetje goed door elkaar en laat staan.

4Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng dit in een saladekom.

5Hak de pinda's grof en de bieslook fijn.

6Voeg de rijst, de dressing, het grootste deel van de pinda's en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en zout.

7Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda's.

Super-veel kleur dit recept, dus op een website als deze mag die zeker niet ontbreken!
Voor de kindjes laad ik de dressing achterwege en zorg ik voor extra blokjes mango (of ik trek een blik ananassen open).

De orzo kan je vinden in AH, maar ook bij lidl (Kritharaki).
In GB of aldi heb ik het nog niet zien liggen.

Het receptje komt van hello fresh

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.