Pistache voor groene elexir
Pistache voor groene elexir

Groene elixer (alcoholvrij)

  , , ,     

januari 17, 2018

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 1,3 l.

Ingredients

120 gr Gepelde pistachenoten (natuur)

Weekwater

1,3 l Water

Directions

1Spoel de pindanoten en laat ze een nacht weken.

2Giet ze de volgende dag af en spoel het weekwater weg.

3Doe de pistachenoten met het water in een blender en blend voor min. 3 minuten.

4Doe de inhoud in een kan door een zeef.

5Bewaar de pulp voor later.

6Drink meteen op of bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Deze groene elixer heeft een subtiele fruitige smaak en is heerlijk met of zonder suiker. Deze drank is rijk aan anti oxidanten en eiwitten en is dus ideaal voor sportlui en studenten. Het verschaft een stevige dosis energie zonder suikerpiek. Dit is een soort van groene melk, maar niet het type melk voor in koffie. Wel heerlijk in een smoothie of milkshake.

Pistachenoten zijn gezonden want:

Pistache voor een gezond hart

Een van de grootste voordelen van de pistache voor de gezondheid is dat het een hartvriendelijke noot is. Uit onderzoek naar pistachenoten blijkt dat een regelmatige consumptie van pistachenoten het slechte (LDL) cholesterolgehalte in het lichaam verminderen. De antioxidanten, fytosterolen, enkelvoudig én meervoudig onverzadigde vetzuren helpen allemaal het hart gezond te houden.

 

Pistache tegen verdediging van diabetes

Pistachenoten helpen bij het bestrijden van diabetes. Bij mensen die lijden aan diabetes, gaan suikers een reactie met eiwitten, waardoor de eiwitstructuren aangetast worden. Dit proces staat bekend als glycatie. Onderzoek heeft uitgewezen dat antioxidanten in pistachenoten helpen bij het verminderen van het glycatieproces en helpen dus diabetes onder controle te houden.

 

Pistache ter voorkoming van kanker

Pistachenoten bevatten relatief veel vitamine E ten opzichte van andere noten, met name de vitamine E van het type gamma-tocoferol. Juist dit type vitamine E blijkt de kans op longkanker en prostaatkanker te kunnen verkleinen, zo blijkt uit onderzoek.

 

Pistache helpt op gewicht blijven

Pistachenoten passen in ieder voedingspatroon. Er zijn aanwijzingen dat pistachenoten dankzij hun lage caloriewaarde, hoog eiwitgehalte en hoge verhouding gezonde onverzadigde vetten ten opzichte van de ongezonde verzadigde vetten nog beter dan andere noten in staat zijn om je te helpen je ideale gewicht te bereiken en te behouden.

 

Pistache verminderd het risico op leeftijdsgebonden netvliesveroudering 

Pistachenoten hebben carotenoïde antioxidanten zoals luteïne, zeaxanthine en lycopeen. Volgens onderzoeken helpen deze antioxidanten bij het verminderen van het risico op leeftijdsgebonden netvliesveroudering bij ouderen. Naast groenten kunnen ook pistaches zorgen voor een verhoogde inname van luteïne en zeaxanthine.

 

Pistache voor meer goesting

Volgens onderzoek hebben pistaches invloed op de vitaliteit bij mannen. Er is aangetoond dat bij mannen met erectieproblemen die drie weken lang dagelijks ongeveer 100 gram pistachenoten aten, de erectie met ongeveer 50 procent verbeterde. Dit werd bevestigd door echografie van de bloedstroom in de penis.

 

Pistache bevorderd de opname van ijzer

Pistachenoten hebben een hoog kopergehalte, wat helpt ijzer beter op te nemen in het lichaam. IJzer zorgt voor gezonde rode bloedcellen.

 

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.