gnochi tomaat cougette
gnochi tomaat cougette

Gnocchi met tomaat en courgette

    , ,

december 25, 2017

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 2 grote borden.

Ingredients

500 gr Aardappelen (kruimelig)

240 gr gewone bloem

3 el edelgistvlokken (optioneel)

4 el Olijfolie

1 stuk(s) ui

1 stuk(s) teen knoflook

1 stuk(s) courgette

3 stuk(s) tomaten

200 ml gezeefde tomaten

8 stuk(s) verse basilicumtakjes

zout en peper naar smaak

Directions

De gnochi maken

1Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook ze in licht gezouten water tot ze gaar zijn.

2Pers de aardappelen helemaal fijn door een pureepers .

3Voeg de bloem toe en 2 eetlepels met edelgistvlokken ( heffeflocken in de bioplanet ). Goed kneden.

4Je zou een stevige bol moeten over houden. Maak hier nu kleinere bolletjes van. Snij deze bolletjes nu in 4 gelijke stukken.

5Rol ieder stuk uit tot een worst. Snij de worst in stukjes van ongeveer 2,5 cm.

6Rol er even mee over een vork en je hebt de typische vorm.

De groentjes voorbereiden

1Snipper de ui en plet de look.

2Snijd de courgette in halve schijfjes. Snijd de tomaat in partjes. Scheur de blaadjes van de basilicum klein.

De saus maken

1Fruit de ui in 2 el. olijfolie samen met de knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak 4-5 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 2-3 minuten.

2Voeg de gezeefde tomaten en de helft van de basilicum toe en laat de saus zachtjes inkoken voor zo'n 6-8 min.

Gnochi afbakken

1Kook de gnochi's kort en schep de drijvende even uit de pan met een vergiet. Nu behouden ze hun vorm beter als je ze gaat bakken. Hou apart, we gaan nu eerst de saus maken

2Doe 2 el. olijfolie in een pan en bak de gnocchi's tot ze een krokant laagje hebben.

Alles samen

1Voeg de gnocchi toe. Voeg nog 1 el. edelgistvlokken toe en schep 1 keer door elkaar.

Dresseer

1Schep op de borden en garneer met enkele blaadjes basilicum.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.