Gierst melk
Gierst melk

Gierstmelk

  

januari 16, 2018

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 1,3 l.

Ingredients

250 gr Gierstkorrels

weekwater

1,3 l water

Agavesiroop naar smaak

Directions

1Spoel de gierstkorrels overvloedig en laat ze 12 uur weken.

2Laat de korrels 2 dagen kiemen in een ontkiemingsbad en spoel ze tweemaal per dag helder water.

3Spoel de gekiemde granen overvloedig en doe ze in de blender met de het water.

4Mix uitgebreid en als de melk te dik is, voeg dan water naar wens toe.

5Drink meteen of bewaar in een luchtdichte verpakking, in de koelkast.

Dit dikke drankje met zijn typische bittere smaak past prima bij hartige of zoete gratins, velouté soepen, ... . Het is licht verteerbaar en mineraliserend geeft snel energie en is ideaal tegen lichamelijke en geestelijke vermoeidheid.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.