

Carpaccio van exotisch fruit
Bijgerecht, Voorgerecht Kerstfeest, Kinderfavoriet, Oosters, Smoothie, Valentijn Vers
januari 16, 2018
- Prep: 20 mins
- Cook: 5 mins
- Yields: 4 borden
Ingredients
Carpaccio
Voor de siroop
Directions
1Verhit een halve liter water in een kookpan.
2Voeg de ahornsiroop, 2 steranijsvruchten, 2 stukken lange peper, 2 kardemompeulen, 1 blaadje salie en 2 stengels citroengras toe.
3Breng het geheel aan de kook, draai het vuur uit.
4Laat nog 2 uur trekken.
5Snijd al het fruit in plakjes, indien mogelijk met de fijnsnijder: - appel - mango - kiwi's - aardbeien - clemantines - kaki - sinaasappel - ananas - pitaja
6Lepel de passievrucht en de granaatappel uit.
7Leg de plakjes als carpaccio op een bord.
8Lepel wat siroop over de carpaccio. Geniet van dit heerlijke voorgerecht.